onsdag 30 maj 2012

Ytterligare ett år har gått...

... efter Sagas död. För 4 år sedan valde hon att lämna oss, enligt henne på grund av helvetet på jorden. Hade hon rätt? Visste hon vad som var på väg att hända, eller berodde självmorden på oss runt om henne?

Hon skulle ha fyllt 19 år i år. Vad har hänt egentligen sen dess? Vad har VI lärt oss under dem här åren?

Folk verkar dö och bli dödade i Sverige och andra länder varje dag. Så antagligen har vi inte lärt oss så mycket i alla fall. Just nu är några på väg att dö andra har få dagar kvar att leva, några vill dö så snart som möjligt och andra vill inte dö men kommer att dör i alla fall.

Tittar vi närmare på Sagas närmaste efter hennes död verkar hennes mamma blomstra ut i flera medier som den perfekta kvinnan som tycks mest synd om. Utan att känna skuld på hur hon har misshandlat två unga själar under många år. Hon poserar här och var i nyhetsflödet. Man kan undra var mammans käraste befinner sig, då han aldrig värken kommentera eller dementera någonting om mammans sett att behandla Sagaa och de andra. Han finns bara bakom kulissen och tuffar på som en vagn bakom ett ånglok. Hoppas bara att de biologiska barnen till dem behandlas bättre i den familjen.

Det tragiska är att massmedia visar ena dagen en söndrig själ (Sagas syster) och berömmer hennes mod att ställa upp och vitna om mammas misshandel under barndomen och några dagar senare ställer hennes mamma på tv intervju där man tycker synd om henne att hon har förlorat ett barn. Förutom några få (som känner båda mor och dotter) förstår ingen annan att det är samma familj. Är inte det sjukt? Är inte det konstigt? Dem som vet verkar inte heller se eller reagerar. Man blundar som vanligt. Man ser andra sidan av mynten och går vidare i livet utan att bry sig eller våga reagera. Låtsas att det regnar. Istället för att stå på den drabbades sida väljer man stå på förövarens sida IGEN.

Undrar om Tilde de Paula, reporter på båda intervjuerna visste att det är mor och dotter som intervjuas.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=mamma_tvingade_sin_3-ariga_son_att_roka&videoid=2177006&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=ludmillas_dotter_tog_livet_av_sig&videoid=2184618&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Varje dag läser man i tidningar att fler och fler barn blir misshandlade av sina föräldrar, fler barn mår dåligt, när barnet sedan inte finns bland oss så skyller vi på myndigheter att de inte tog sitt ansvar. Jag tycker att ansvaret finns alltid hos förädlarna och inte myndigheterna. När ska vi förstå detta? Visst myndigheterna kan vara till hjälp, men det är inte meningen att de ska ta över föräldraskapet. Stora utmaningen i det är att få myndigheten att förstå att man behöver ha hjälp som föräldrar.

Själv är jag fortfarande i en vacuum tyvärr. Är i och för sig lite bättre, mycket tack vare min tålmodiga fru och alla underbara personer runt mig som har endera kramat mig eller get mig en spark i rumpan så jag vaknar ur koman och komma tillbaka till verkligheten igen. Jag älskar livet, mina nära och kära (bland annat ca 164 vänner på FB), mitt arbete, men saknaden av Linnea suger fortfarande i mig som en igel i själen.

Jag försöker lindra smärtan på många sätt och vis. Genom att prata med andra, alkohol, träning, hårt arbete, hjälpa andra osv. Men ingenting verkar lindra smärtan. Tror inte jag någonsin bli hel igen. Visst jag ler, jag fungerar, jag kan vara glad men och andra sidan växlar mitt humör lika ofta som årets sommarväder.

Svårigheter i livet tär på en, men det som inte dödar, härdar en heter det ju. För min del är jag en härdad död människa idag på årsdagen av Linnea.

Krama mig heller idag än på min födelsedag :-)


4 kommentarer:

Susanne Shademani sa...

Man blir upprörd när man ser på de två intervjuerna, ena sidan en mamma som framhävs att ha utfört psykisk misshandel av sin dotter och ena där en besinningsfull mamma som framhäver sin sorg...ironiskt att de inte hade vetskapen om sambandet!

Kära Behrooz, det gör ont i hjärtat att läsa om din sorg men helt förståeligt att den inte försvinner, du uttrycker dig så fint att man känner för dig ännu mer! Vi saknar Linnéa otroligt mycket. Kramar till dig och din familj

Anonym sa...

Kram från en anonym bloggläsare, känner så med dig i din sorg

Anonym sa...

Hej ser att du länkar till Psykisk Hälsa. Vill bara tala om att vi sedan en vecka har en sajt som heter sjalvmordsupplysningen.se där besökaren kan maila. chatta och ställa frågor om psykisk halsa och självmord. Länka gärna dit också. tack på förhand. Häls Lotta

Anonym sa...

Jag fattar inte är det linneas mamma som tvingar sin son röka o dricka?? :/