tisdag 30 december 2008

Artikeln i Aftonbladet

Igår publicerade Aftonbladet en artikel, på tidningens första sida.

Artikeln finns även på nätet här http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article4080899.ab

UNT, Aftonbladet samt Expressen har kontaktat mig tidigare och frågat om det är ok att publicera en artikel i tidningen. Jag har då godkänt detta och mina enda krav eller snarare önskemål har varit att de läser mina två bloggar innan de börjar skriva, (dels Behrooz blogg och dels Sagan om saga), samt att meddela mig innan de publicerar artikeln i tidningen så man är mentalt förberedd. Trotts denna överenskommelse var det bara UNT som meddelade mig innan publiceringen.

Så igår blev både jag och min familj mycket chockade av att se en bild på min döda dotter på AFs första sida.

Både jag och min familj, men framför allt övriga i familjen känner att vi mår mycket dåliga av att hela tiden behöva bli påminda om den tragiska händelsen och vill därför vänligt men bestämt meddela samtliga tidningar och TV bolag att de får från och med nu INTE publicera någon som helst artikel om min dotter. Jag tycker det räcker gott och väl att man bloggar.

Säga vad man vill om sjukvården, men jag tror på rättvisan och våra rättsystem. Jag tror Aftonbladets artikel hade gjort bättre nytta om den hade publicerats efter att HSAN var klar med utredningen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det visar bara hur oseriösa dessa "kvällstidiningar" är och vilken journalistik de representerar. Tycker att det är en skandal i sig att bryta en sådant överenskommelse med familjen. Jag skulle bli helt förstörd om jag utan någon som helst förvarning sett mitt döda barns bild på tidningarnas första sida.

Anonym sa...

Det är viktigt att man alltid hör av båda parter, dvs i detta fall mamman och pappan.Det som hänt eran dotter är oerhört tragiskt. Men i artiklarna som har skrivits, har inte pappan nämnts något. Varför???
Jag har läst både din blogg och mammans blogg.
Jag förstår absolut dina känslor och funderingar.
Hoppas att du och din familj får ett bättre år 2009!

Anonym sa...

Jag kan bara instämma i vad Koorosh anser om kvällstidningarna samt Johannas fråga: Varför nämns inte du i artiklarna?
Den nya tidens journalistik verkar mest handla om att skrapa lite på ytan!
Jag förstog ärligt talat inte vad artikeln ville säga? Som du själv beskriver din reaktion var det inte texten som berörde, utan Linneas porträtt.
Det är nog svårt att ge Linnea den rättvisa hon förtjänar, detta var iaf ett försök på gott och ont. Jag förstår vilken chock det måste ha varit att plötsligt se sin dotter på löpsedeln, usch! Kan bara hoppas att ni nu mår bättre /
din trogna supporter

Anonym sa...

Vill bara taa om att mamman tydlugen återigen ska intervjuvas, står i hennes blogg idag.

Anonym sa...

Verkar som om mamman snart igen ska bli intevjuvad- Du har utryckligen sagt ifrån och det borde resekteras mer än nog!

Dottern sa...

Kan inte föreställa mig, som själv är efterlevande, känslan av att se en sådan artikel. Fruktansvärt!

Beklagar din förlust från djupet av mitt hjärta!

Bloggar med om min förlust av min Pappa och för suicidprevention och blev glad när jag hittar andra som talar öppet om suicid.

Anna