söndag 9 november 2008

Farsdag 2008

Vad betyder det egentligen? Vad innebär farsdag egentligen?

Det har varit jobbiga veckor, först Alla helgons dag och nu Fars dag.

Alla helgons dag? Räcker det inte med årsdagen av den man har förlorat? Måste man ha två dagar per år som man blir påmind av den man har förlorat?

Farsdag, ska man njuta eller plågas? Ska man bli uppvaktad eller uppvakta sina barn? Vad händer med alla pappor som inte kan njuta av att se sina barn?

Min personliga reflextion över farsdag är en påminnelse av att jag är pappa och måste agera som en sånt. Dagen började jag med att vara lyhörd, snäll och ta hand om mamman och barnen. Jag tycker det är fel och bli uppvaktad. Uppvaktad vill jag bli på min fördelsedag, inte på pappas dag.
Saga brukade ge mig ett par strumpor på farsdag. På de sista paren jag fick av henne stod det världens bästa pappa. Hon brukade ringa mig idag och gratta mig. Jag saknar henne så mycket.

Så till alla pappor i världen: Va en riktig pappa och njut av det.


Jag vet att många av er vill att jag skriver mer i min blogg, men vad vill ni att jag ska skriva om?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på farsdag. Vi älskar dig väldigt mycket. Du är världens bästa PAPPA.

Elham (Linnea) Behnia och benjamin.

Anonym sa...

Ja, bra fråga....vad innebär Fars Dag? Vem kom på/ myntade Mors Dag resp Fars Dag?
Varje år blir Vi påminda ( av snälla annonsörer för diverse klädaffärer etc) vilken dag vi ska köpa ytterligare en slips....strumpor eller annat till vår far. Skulle jag trots alla påhejjande annonser mot förmodan råka glömma bort denna "Viktiga Dag" brukar min far alltid senare säga: Sånna där högtider bryr jag mig inte om....
Men i år när jag blev påmind av både tidningsannonser och en syster lät han sig Gratuleras....troligtvis mest för att han visste att det skapade en känsla av tillfredsställelse och "genomförd plikt" hos både mig och min syster!? Vi tycker nog alla innerst inne dessa högtider är lite fjantiga.... men samtidigt kan man ställa sig frågan: Why not?
Vi kanske rent av borde fira ngn eller ngt varje vecka ...ja varför inte varje dag!!!??? :-)

Anonym sa...

Hej! Roligt att höra av dig igen! Fars dag...ja som allt annat..det tjänar komersiella syften..inget som noteras i mitt liv ännu..jag hoppas innerligt att jag alltid kommer att ´"glömma" sådana materiella högtider! Jag hoppas Behrooz att du fortsätter dela med dig av dina erfarenheter till andra människor..det är sådant som man kan ha en "firadag" för..forstätt bara och jag ön´skar dig och din familj all lycka i livet

M. sa...

Linnéa försvinner inte helt förren hon försvunnit ur allas tankar.. och det kommer ju aldrig hända!

Dottern sa...

Tycker själv att farsdag är fruktansvärd nu sedan Pappa tog sitt liv. Alla åker till sina Pappor och jag väntar bara på att dagen ska gå till ända.